Muikku3 – Tilannekatsaus ja opettajien työkalut

Uutta Muikku3-oppimisympäristöä odotetaan hartaasti. Sen tilanne on lyhyesti kuvattuna se, että suunnittelu- ja määrittelytyö jatkuu. Lisäksi koodaustyö on jo aloitettu.

Uudesta Muikusta on tulossa plugin- eli lisäosapohjainen oppimisympäristö. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Muikku muodostaa rungon, josta oppilaitos voi muokata tarkoitukseensa sopivan lisäosien avulla. Koodarit ovat aloittaneet jo lisäosien tekemisen. Ensimmäiset toiminnalliset prototyypit valmistuvat kalenterista ja viestintävälineestä. Lähitulevaisuudessa verkkoon saadaan protoympäristö, jonka tarkoituksena on, että työkalujen prototyyppejä päästään kokeilemaan ja sitä kautta kehittämään niitä edelleen iteratiivisesti.

Muikku3:n kehitystä voi seurata m3-blogissa osoitteessa: http://m3.otavanopisto.fi

Kun nykyisessä Muikussa opettajalle on toimintoja siellä ja täällä, uudessa Muikussa opettajille on tarkoitus suunnitella PTE (Personal Teaching Environment), ihan oma opetusympäristö, Ohjaamo. Ihan koko ympäristöä ei saatu suunniteltua, mutta joitain hajatelmia siitä nousi:

* Jos opettajan näkymä poikkeaa opiskelijan näkymästä, on aiempaankin olennaisempaa, että opettaja pääsee näkemään asioita opiskelijan silmin. Siirtyminen voisi tapahtua niinkin yksinkertaisesti kuin jotain koko ajan näkyvillä olevaa painiketta painamalla.
* Äänitunnistus arvioinnin antamiseen. Näin säästettäisiin opettajalta kirjoittamisen vaiva.
* Arviointi > Sanallisen palautteen rinnalle äänipalaute.
* Vaikka palautteita kirjoitetaankin yksilöllisesti kullekin opiskelijalle, toistuvat palautteiden sisällöt usein palautteesta toiseen. Olisikin kätevää, jos opettaja saisi tallennettua arviointityökaluun mallivastauksia.
* Uusi tehtävätyyppi > Tulkitse kuvaa > opiskelija pystyisi merkkaamaan kuvaan tehtäväksiannon mukaisia asioita tekstinä
* Arviointiin pystyisi samaan tapaan merkkaamaan ja kommentoimaan esim. opiskelijan piirtämää kuvaa.
* Ryhmäkurssit > otettava huomioon kurssityökalua suunniteltaessa
* Verkkotentti > opettaja voi määritellä alkamis- ja loppumisajan

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s