Nettiperuskoulun yhteislähtökurssit

Aamupäivän aikana pureuduttiin myös nettiperuskoulun yhteislähtökursseihin. Pöytäryhmässä vietiin eteenpäin ajatusta yhteislähtökursseista, joita on aiemmin kuvattu seuraavalla tavalla:

Ajatuksena siis, että lähdetään samaan aikaan ja porukalla matkaan, mutta maaliin ei tarvitse tulla yhtaikaa. Alussa siis yhteiset ohjeet ja opastukset, matkan varrella kanssakulkijoiden tsemppausta ja kirittämistä sekä sen verran juoma- ja muita tankkauspisteitä kuin kukin tarvitsee. Voittajia ovat kaikki, jotka pääsevät maaliin. Ajalla ei niin väliä. Jotain tämänsuuntaista?

Yhteislähtökursseilla voisi olla myös mahdollisuus valita mieleisensä matkan pituus valmiiden reittien pohjalta. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että kursseilla olisi valmiita reittikarttoja kurssin keston suhteen.

Aamupäivän aikana hahmoteltiin, kuinka yhteislähtökurssit voisivat käytännössä edetä. Ryhmäkurssin kulku voisi edetä esimerkiksi seuraavalla tavalla:

1. Opiskelija ilmoittautuu kurssille
2. Kurssi alkaa yhteisellä AC -aloitusinfolla, jossa myös tehdään tehtäviä
3. AC -aloitusinfossa käydään läpi kurssin tavoitteet ja sisällöt (tallennus)
4. Opiskelija valitsee kurssin keston valmiiden mallien pohjalta (reittikartat)
5. Opiskelija voi tehdä kurssin esimerkiksi neljän, kahdeksan ja 12 viikon suunnitelman mukaisesti

Aamupäivän aikana pohdittiin, kuinka tärkeää on säilyttää joustavuus. Tavoitteena on siis, että kukin opiskelija voi opiskella omaan tahtiin, mutta voi halutessaan edetä valmiin aikataulun pohjalta. Pöytäryhmä otti myös kantaa siihen, kuinka kauan kurssi voi enintään kestää.

Aiemmin on myös keskusteltu myös kurssimuodon nimestä. Pöytäryhmässä päädyimme siihen, että nimi ”yhteislähtökurssi” on hyvä ja houkutteleva. Tavoitteena on myös laatia mehevä esittelyvideo, jossa kerrotaan yhteislähtökursseista. Pidettiin myös tärkeänä sitä, että AC -tapaamisissa kukin voi ”halutessaan istua takapenkissä, mikäli niin haluaa”. Tavoitteena on siis luoda matalan kynnyksen kurssimuoto.

Kevät 2013 on varattu suunnittelulle. Ensimmäiset kurssipilotoinnit on tarkoitus tehdä syksyllä 2013.

Kiitos kaikille aamupäivän pohdinnoissa mukanaolleille!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s