Ilmiö ja peliryhmän aamupäivän työskentelyä

Me, Minna ja Miia, vaihdoimme kokemuksia siitä, minkälaisia pelillisiä kokeiluja meillä on tähän asti ollut. Minna kertoi Aikamatka -ilmiön ja FI1 -kurssin puitteissa toteutetusta roolipaneelista, jossa opiskelijat ottivat itse valitsemansa filosofin roolin, ja näissä rooleissa sitten kertoivat esim. hyve-etiikan periaatteista.

Filosofian kurssilla on myös lilnkkejä peleihin, joiden avulla voi löytää omaa ajatteluaan parhaiten vastaavan filosofin.

Englannin lukiokursseilla on ollut joitakin pieniä pelillisiä kokeiluja, esim. viime syksyn perhe Hakkarainen -lähiroolipelin osana. Myös muihin lähipeleihin kuluvana vuonna on tarjottu enkun mahdollisuutta, mutta käytännössä opiskelijat eivät niihin ole syystä tai toisesta tarttuneet.

Uutena pelillisenä juttuna on tulossa ENA1 – nonstop -kurssi, jonka koko idea on roolipelillinen: siinä opiskelija ottaa roolin, jossa muuttaa ulkomaille, järjestää elämäänsä siellä jne. Tämä rooli kestää läpi koko kurssin. Tämä nonstop avataan keväällä /elokuussa, joten kokemuksia siitä ei vielä ole. Sen kurssin voi varmasti helposti muuttaa sitten pelilliseksi ryhmikseksi. Myös ENA2 -ryhmis on toteutettu jo usemman vuoden ajan pelillisesti matkana ympäri englannin kielistä maailmaa.

Tulevaa (tässä vaiheessa Taru, Kati P ja Heikki liittyvät seuraan): mietimme tulevien ilmiöiden nimiä – mediaseksikkyytta kaipasimme, ehkäpä voisimme järjestää nimikilpailun keväällä? Kevään pelejä mietimme myös ilmiöiden puitteissa: esim. roolipaneelin voisi järjestää sen helposti AC:n kautta (aineina esim. historia, filosofia). Jonkun tulevan lähitapaamisen voisi myös rakentaa pelillisesti – ei olisi pakko olla niin opinnollinen. Esim. kompetenssit voisivat olla hyvä lähtökohta pelin rakentamiselle.

Mainokset

One thought on “Ilmiö ja peliryhmän aamupäivän työskentelyä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s